Archivy

Tisková konference ČMKOS dne 24.05.2023

Dne 24.05.2023 se uskutečnila tisková konference ČMKOS, kde zástupci ČMKOS představili balíček ČMKOS „Návrhy na ozdravení veřejných financí“ (viz prezentace z tiskové konference ve formátu PDF či  ve formátu PPTX) jako protipól vládního „konsolidačního“ balíčku. Dále zde byl uveřejněn dokument Návrhy opatření ČMKOS pro ozdravění veřejných financí ČR.

Celou tiskovou konferenci můžete zpětně zhlédnout na těchto adresách:

Vzhledem k připravovaným opatřením vlády v podobě vládního „konsolidačního“ balíčku odsouhlasila dne 15.05.2023 Rada ČMKOS vyhlášení stávkové pohotovosti ve všech členských odborových svazech, a to s okamžitou platností. Hlavními důvody pro tento krok byly právě bezprecedentní dopady vládního „konsolidačního“ balíčku na zaměstnance, nespokojenost se současným způsobem správy země, nesouhlas s postupem ze strany vlády a nevedení dialogu se zástupci zaměstnanců i zaměstnavatelů.

Dne 30.05.2023 proběhne v Hotelu Olšanka Sněm ČMKOS, kde bude rozhodnuto o dalším postupu, případném vyhlášení stávky i možných formách její podpory. Cílem veškerého úsilí a akcí ČMKOS je zmírnit dopady balíčku na zaměstnance a jejich rodiny.

ČMOSA

Dnes

  • Úterý 16. července 2024
  • Svátek má Luboš
  • Zítra má svátek Martina
  • Je 30. týden
340525